Νέα

Πως να μάθω στο σκύλο μου να λερώνει εκτός σπίτιού

Γενικό πλάνο εκπαίδευσης τουαλέτας

Τα περισσότερα ζώα που γεννιούνται σε φωλιά μαθαίνουν ότι η τουαλέτα τους είναι μακριά από αυτή , από τη μητέρα τους ,κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Γι’ αυτό ,και για πολλούς ακόμη λόγους, είναι πολύ σημαντικό να μείνουν μαζί της τουλάχιστον μέχρι την όγδοη εβδομάδα τους. Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν τα πρώτα σημαντικά μαθήματα στη ζωή τους που τώρα ξεκινά.

Από τη στιγμή που θα έρθει το κουτάβι στο σπίτι μας, αναλαμβάνουμε εμείς το ρόλο της μητέρας του .Πρέπει να το διδάξουμε πως φωλιά του είναι το σπίτι μας και ότι θα πρέπει να πηγαίνει έξω από αυτό όταν αισθανθεί την ανάγκη για τουαλέτα.

Αποφασίζουμε το που θα θέλαμε να είναι η τουαλέτα, σκεπτόμενοι ότι εκεί θα πηγαίνει το σκυλάκι μας και όταν μεγαλώσει. Θα είναι κάποιο σημείο στον κήπο, στο μπαλκόνι ,στο μπάνιο ή έξω από το σπίτι?

Όχι στο κόψιμο αυτιών και ουράς

Βλέπω πολλούς νέους ιδιοκτήτες φυλών όπως Ντόπερμαν, Πιτ μπουλ, ,Μπόξερ κ.α. να ρωτούν πότε να κόψουν τα αυτιά και τις ουρές των κουταβιών τους… Κάποιοι δε που έτυχε να το πάρουν σε μεγαλύτερη ηλικία, ακόμα και 1 έτους, επιμένουν σ αυτό, αγνοώντας την άρνηση του ίδιου του κτηνιάτρου τους διότι είναι κάτι που προκαλεί απέραντο πόνο και αιμορραγία σε ένα ζώο. Γιατί θέλουμε ζώα ακρωτηριασμένα?

Δυστυχώς, πολλοί έχουν συνδέσει στο μυαλό τους και ίσως χωρίς να φταίνε, ορισμένες ράτσες με standard κομμένα αυτιά και ουρές! Αυτή η …μόδα ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και η πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών αφορά σε λόγους καλλωπιστικούς, για να φαίνεται ”πιο άγριο”, για να φαίνεται ”πιο επιβλητικό” , αλλά ειδικά στα πιτ μπουλ, για να μην πιάνει τα αυτιά του ενός ο αντίπαλος στις κυνομαχίες! Ελάχιστοι υποστηρίζουν το κόψιμο ουράς για ”καλύτερη ισορροπία και ανάπτυξη του σκελετού” και κάποιοι το κόψιμο αυτιών ”για να μην μπαίνουν μέσα αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ωτίτιδα”. Αντιθέτως, ένα αυτί που είναι ολόκληρο και κρέμεται προστατεύει τον ακουστικό πόρο και όχι ένα κομμένο!

Τι σημαίνει η κίτρινη κορδέλα στο λουρί του σκύλου;

Τo πρόγραμμα Κίτρινο Σκυλί (Yellow Dog Project) δημιουργήθηκε για να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με σκυλιά που είναι υπό εκπαίδευση ή ανάρρωση από χειρουργείο ή βρίσκονται σε φάση κοινωνικοποίησης.dogtrainingnew001

Σκύλος και μωρό

Περιμένετε με αγωνία την άφιξη του μωρού σας…Και με το σκύλο σας τι γίνεται; Πώς πρέπει να φερθείτε για να μην έχετε προβλήματα που θα χαλάσουν την οικογενειακή σας γαλήνη?

Έχετε ήδη αρχίσει να ετοιμάζετε το σπίτι σας και ξεκινάτε τα ψώνια σας για να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη ημέρα - πρέπει να έχετε υπόψη ,όμως, το πόσο σημαντικό είναι να προετοιμάσετε και το ζωάκι σας για αυτή την τόσο σημαντική στιγμή. Μπορείτε κάποια πράγματα να τα αφήσετε για την τελευταία στιγμή π.χ. να διαλέξετε το χρώμα για το παιδικό δωμάτιο ή να αποφασίσετε για το όνομα του μωρού, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε την προετοιμασία του κατοικίδιου σας για το τέλος, γιατί χρειάζεται χρόνος για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα. Όσο περισσότερο περιμένετε τόσο πιο δύσκολο θα είναι για όλους…

Γιατί να στειρώσουμε;

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα – γάτες και σκύλοι – στην Ελλάδα. Και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε τελικά να ελέγξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων είναι οι στειρώσεις σε όλη τη χώρα! Πολλά φιλοζωικά σωματεία έχουν πρόγραμμα στειρώσεων και αυτό έχει αρχίσει να έχει εμφανή αποτελέσματα σε κάποιες περιοχές. Μέχρι όμως να στειρώσουμε περισσότερο από το 50% του πληθυσμού των αδέσποτων δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΠΑΖ εστιάζει στη στείρωση. Αυτός είναι ο λόγος που ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να στειρώσουν τα αδέσποτα της γειτονιάς τους. Αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε με 7 κτηνιάτρους, που εργαζόμαστε σκληρά να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους κτηνιάτρους.

Σκύλοι και θερμοπληξία τους καλοκαιρινούς μήνες

dog-trainingphoto10Έφτασε το καλοκαίρι και ο υδράργυρος αρχίζει να σκαρφαλώνει….Μια δύσκολη περίοδος ξεκινά .....

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζεται αυτή την εποχή στους αγαπημένους μας φίλους είναι η θερμοπληξία ,κυρίως λόγω της μικρής σημασίας που της δίνουν οι ιδιοκτήτες .

Εμείς οι άνθρωποι ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας με ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα αδένων, τους ιδρωτοποιούς , οι οποίοι είναι κατανεμημένοι ομοιόμορφα σε όλο μας το σώμα . Όταν λοιπόν ζεσταινόμαστε ,ο ιδρώτας ανεβαίνει στην επιφάνεια του δέρματός μας και εξατμίζεται προσφέροντάς μας αίσθηση δροσιάς.

joomla template 1.6