Γιατί δεν είναι όλοι οι σκύλοι σαν τη Λάσυ?

Πόσες φορές δεν εντυπωσιαστήκατε από τα σκυλιά – θαύματα της τηλεόρασης όπως η γνωστή και αγαπητή σε όλους Λάσυ, ο αστυνόμος Ρεξ, ο Μπέντζι? Πόσες φορές δεν γελάσατε με τα αστεία καμώματα του αγαθού γίγαντα Scooby Doo ,του Ραν ταν πλαν του απίστευτου αστυνομικού σκύλου του Λούκι Λουκ, του Ιντεφίξ του πιστού συντρόφου του Αστερίξ και του Οβελίξ? Προσωπικά, πάρα πολλές φορές….. Αλλά….

lassie-portraitΠόσες φορές αναρωτηθήκατε «Μα γιατί ο δικός μου ο σκύλος δεν είναι έτσι?», «Ο Ρεξ της τηλεόρασης καταλαβαίνει τους κακούς από χιλιόμετρα μακριά και τους πιάνει , ο δικός μου ο Ρεξ γιατί δεν κάνει τίποτα να μειωθεί η εγκληματικότητα?» ή « Η Λάσυ έσωσε το παιδάκι από σίγουρο πνιγμό στο ποτάμι, αν βρεθώ και εγώ στη ίδια κατάσταση άραγε, θα γίνει το ίδιο με το δικό μου σκύλο?»

Αγαπητοί ιδιοκτήτες, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Όχι πως δεν υπάρχουν αστυνομικοί σκύλοι που βρίσκουν απαγορευμένες ουσίες και εκρηκτικές ύλες , σκύλοι διάσωσης που βοηθούν τους ανθρώπους-συνεργάτες τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή σκύλοι οδηγοί τυφλών και βοηθοί ατόμων με αναπηρίες, αλλά όλα αυτά είναι αποτελέσματα διαρκούς και πολυετούς εκπαίδευσης.

Και αυτό γιατί οι σκύλοι δεν καταλαβαίνουν αυτόματα κάθε μας λέξη και σκέψη. Είναι ζώα διαφορετικού είδους, με διαφορετικές ικανότητες και γλώσσα επικοινωνίας από εμάς. Φανταστείτε τη σύγχυση που προκαλούμε σε ένα κουτάβι όταν ,με το που το φέρουμε σπίτι μας ,απαιτούμε να τηρήσει κανόνες που ούτε καν γνωρίζει ότι υπάρχουν….Και αν δεν το κάνει ξεκινάνε τα προβλήματα για εκείνο…

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως χρειάζονται την επιείκεια, τη βοήθεια και την καθοδήγησή μας ώστε να καταλάβουν τι ζητάμε από αυτούς και ποιοι είναι οι δικοί μας κανόνες και ο τρόπος ζωής μας.

Πρέπει να μπορούμε, όπως άλλωστε και τα παιδιά μας , να τους ελέγχουμε όσο ακριβώς απαιτείται για να συμβιώνουμε ήρεμα και αρμονικά αλλά όχι σε βαθμό που να καταπνίξουμε το χαρακτήρα του καθενός τους.

Γι΄ αυτό αγαπήστε το δικό σας ξεχωριστό φιλαράκι και χαρίστε του το δώρο της εκπαίδευσης. Και που ξέρετε ο δεσμός και η εμπιστοσύνη που θα αναπτύξετε μεταξύ σας ίσως αναδείξουν μια νέα ¨Λάσυ¨!

joomla template 1.6